Per segon any consecutiu, amb els alumnes de l’Escola Montserrat Vayreda de Roses (Alt Empordà) participarem en el Dia de l’Educació al Carrer (DEFC), amb l’objectiu principal de fer visible a la gent la important feina que s’està realitzant a les classes d’EF.

També volem mostrar a les famílies algunes de les moltes activitats que fem a l’escola, i que tenen poc a veure amb la tradicional “gimnàstica” amb què sovint encara s’associa l’EF i que realitzaven generacions anteriors.

Creiem que el DEFC és una molt bona iniciativa, no només per la necessitat de promoure l’Educació Física, sinó també per conscienciar la gent de la importància de la pràctica d’exercici físic o activitat física, molt necessària en aquesta societat, on cada vegada augmenten més els índexs de sedentarisme, amb tot el risc per a la salut que això comporta.

L’experiència que vàrem tenir el curs passat va ser molt positiva i enriquidora per a tothom, tant per a pares i mares, per als alumnes com per als i les mestres, i aquest any tornarem a repetir l’experiència.

Volem que aquesta activitat es consolidi a l’escola, ja que la veiem com una oportunitat per fer una “jornada de portes obertes d’EF”, una festa per mostrar i conscienciar la societat de la importància que té l’EF.

La idea és a poc a poc d’anar ampliant el nombre d’alumnes del centre que hi participen i, en un futur, intentar que aquesta iniciativa es pugui engrandir col·laborant i organitzant la jornada conjuntament amb les altres escoles de la població.

Manel Murillo (col. 13174)
Professor de l’Escola Montserrat Vayreda
Roses (Alt Empordà)