El 2016 va ser el primer any que es va celebrar el DEFC a casa nostra. Era, com totes les iniciatives pioneres, incerta, però com que era basada en fonaments sòlids, s’ha anat consolidant.

Es va començar amb una trobada de 16 centres educatius i uns 1.500 alumnes. L’acte central es va fer en un espai reservat per a l’activitat física a la plaça de les Glòries de Barcelona. I Lluís Almirall Batet (col. 10637), n’era un dels promotors, per això en recollim les seves paraules, expressió de tot el que significava el DEFC ara fa uns anys, però també avui. “Sortim al carrer per mostrar que l’Educació Física té un gran potencial per desenvolupar conductes i estils de vida actius, hàbits saludables, treball cooperatiu, gestió d’emocions i construcció de valors…”.

No cal oblidar-ho, l’Educació Física suma educació a la societat. Educa i genera ciutadania.