Les i els educadors físics esportius a l’ensenyament sabeu que la significació del DEFC no és només per a un dia, sinó que aquest Dia és l’oportunitat per tenir-ho en compte tot el curs escolar, si més no, i així posar en valor els hàbits i els continguts saludables de la matèria. Aquesta idea queda ben sintetitzada en la promoció “d’un cos saludable per a tota la vida”.

Per això mateix una possible proposta que allargui el DEFC és divulgar-lo mitjançant cartells i, especialment, el Manifest del DEFC. Cal recordar a tothom que: “L’Educació Física és una matèria que promou espais de benestar i aprenentatge mitjançant el moviment i les accions saludables, cíviques, participatives, cooperatives, inclusives, emocionals, creatives i expressives, en què l’esforç i l’autonomia esdevenen fonamentals”.

En les activitats del DEFC no t’oblidis de llegir i fer llegir el Manifest. I si el teu centre educatiu el penja als espais previstos… faràs que el DEFC duri un dia i un altre dia i un altre dia. En dos minuts, les mares i pares, per exemple, podran saber què significa el DEFC mentre venen a recollir la mainada.

El manifest es pot agafar d’aquí.