QUÈ ÉS?

El DEFC és una iniciativa que vols mostrar a la societat com és l’actual Educació Física que es a les escoles. Aplega estudiants, professors i voluntaris seguint el lema “Estil de vida actiu per a tots i per sempre”.
Impulsada per professionals d’Educació Física amb el suport del Consell Colef i els col·legis professionals autonòmics, vol seguir guanyant participants cada any.
Creiem en una Educació Física integral i integradora, per a tots i per a tota la vida, com a base per instaurar uns hàbits saludables i un Estil de Vida Actiu.

OBJECTIUS

HISTORIA

2011 - 2012
La localitat asturiana de Laviana va acollir la primera d'aquestes jornades, van participar uns 125 alumnes, aquesta celebració ha anat incrementant notablement el nombre de participants. La II DEFC, era ja en aquell moment l'esdeveniment més gran educatiu simultani celebrat a Espanya. Van participar uns 3000 alumnes de 15 centres d'educació primària, secundària i cicles formatius en diferents punts de la geografia Asturiana.
2013
Més de 5000 alumnes van formar part de la III DEFC, també es va localitzar per la major part del territori Asturià sumant-se a la iniciativa 36 centres educatius.
2014
Més de 10.000 escolars de 100 centres d'educació primària, secundària i cicles formatius en diferents punts de la geografia espanyola van realitzar activitat física al carrer gràcies a aquesta jornada. Aquesta iniciativa va ser recollida per "El Estirón" d'antena 3 i va rebre el segell "objetivo bienestar junior" que reconeix i recomana les iniciatives més saludables.
2015
La V edició del DEFC va reunir a 12.000 escolars de 101 centres de gran part de la geografia espanyola afegint-se a la iniciativa comunitats com Castella i Lleó, Castella – la Manxa, Galícia, Extremadura, Madrid, Múrcia Andalusia i Melilla.
2016
Gairebé 15.000 alumnes van afegir a la sortida al carrer per les VI Jornades del DEFC, agregant-se a la iniciativa per primera vegada centre de la Comunitat Autònoma de les Illes Canàries i de Catalunya.
2017
En la VII edició del Dia de l'Educació Física al Carrer van participar més de 33.000 alumnes i 296 centres educatius a tot Espanya. En el DEFC Catalunya vam aconseguir arribar a més de 9300 alumnes i 92 centres educatius. El DEFC mostra que creix any rere any aspirant a convertir-se en un esdeveniment indiscutible en totes les agendes dels centres educatius.